x
С Е Т У
М и х а ј л о
П у п и н

 Донација на Америчката компанија WABTEC

Денес во просториите на СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН е примена донација од страна на Америчката компанија WABTEC од еден професионален сервер и два професионални свича кои ќе бидат поврзани за потребите на нашето училиште . Ќе го подобриме интернетот во целото училиште како и ќе ги заштитиме сите податоци. Со овој чекор започнуваме комплетно дигитализирање во наредниот период.
СЕТУ Михајло Пупин чекор пред другите

СЕТУ „Михајло Пупин“ потпиша меморандум за соработка со ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОТО УЧИЛИШТЕ ЗЕМУН

СЕТУ Михајло Пупин од денес има нов партнер училиште каде учениците и наставниците од двете училишта ќе вршат размена на искуства учества во заеднички проекти и други активности од областа на образованието.

Денес во Белград -Земун потпишавме меморандум за соработка со ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОТО УЧИЛИШТЕ ЗЕМУН🇷🇸🇲🇰🇷🇸🇲🇰🇷🇸🇲🇰.
Веќе од наредната година нашите ученици и наставници ќе имаат можност да го посетат ова училиште и разменат искуства со своите врсници и колеги.

Чекориме напред 🇲🇰🇪🇺🇲🇰🇪🇺

Посета и размена на ученици и професори со средните училишта Техничката школа  Зеница и Мешовитата  школа Младост во Зеница -Босна и Херцеговина

СЕТУ Михајло Пупин од 25-29.10.2023 година беше во посета и размена на ученици и професори во двете средни училишта Техничката школа Зеница и Мешовитата школа Младост во Зеница -Босна и Херцеговина.

СЕТУ Михајло Пупин добитник на грант од Regional challenge fund

Денес во Стопанската комора на Р.С.Македонија беа доделени грантовите од Regional challenge fund. СЕТУ Михајло Пупин е единственото училиште од Град Скопје кое доби грант. Со помош на овие средства СЕТУ Михајло Пупин ќе добие најмодерна лабораторија по енергетика на Балканот .

Финални натпревари на Денови на електротехника

На 04.05.2023година се одржаа финалните натпревари на Денови на електротехника. Во финалето најдобри беа учениците од ОУ „Јан Амос Коменски“ – Карпош, на второ место се пласираше екипата ОУ „Христо Узунов“ -Охрид, додека третото место го освои екипата на ОУ „Петар Поп Арсов“-Карпош. Им се заблагодаруваме на сите учесници, а на најдобрите им го честитаме успехот. Уште еден прекрасен ден поминат во СЕТУ „Михајло Пупин“.

Денови на електротехника

На 02.05.2023 во СЕТУ Михајло Пупин започнаа Денови на електротехника -манифестација која оваа година трае една седмица. Се заблагодаруваме на сите присутни – на Градоначалникот на Град Скопје Г-ѓа Данела Арсовска, директори на образовни институции, директори на училишта, ученици , колеги , гости

Отворен ден во СЕТУГС „Михајло Пупин“

Со отворениот ден на училиштето на 06.05.2023г. завршија Денови на електротехника 2023 година. Им благодариме на сите учесници , ангажирани професори и вработени , гости за укажаната чест. Денешната посета на учениците и родителите само ни дава потик да продолжиме во исто темпо.

Технологија за тебе

Нa 09-10.05.2022 год. во просториите на факултетот за Електротехника и информациски технологии ФЕИТ, претставници од нашето училиште, наставниците Јелена Стојановиќ Јосифовска, Наташа Божиновска, Софија Темкова и Стефана Христовска и учениците Давид Костовски, Матеј Згонц, Мартин Кузмановски и Матеј Николовски, учествуваа на едукативна работилница на тема „Развојни микропроцесорски системи“, во рамките на проектот „Технологија за тебе“, во организација на Логинг Електроникс. Се одржа натпревар меѓу учесниците на настанот и беа презентирани училишните проекти изработени со претходно донираната опрема.
Благодарение на акцијата под мото „ЛОГИНГ – ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ТЕБЕ!“, со мисијата за подигнување на свеста за употреба на новите технологии за реализација на наставните програми, компанијата ЛОГИНГ ЕЛЕКТРОНИКС донираше 5 уреди „ARDUINO КИТ“, со вклучени 15 разработени проекти.

Повеќе информации за настанот на сајтот на Логинг и ФЕИТ.

Отворен ден во СЕТУГС „Михајло Пупин“ – Скопје

Во сабота , 14.05.2022 Ве очекуваме драги деветодделенци заедно со Вашите родители , да дојдете во нашето училиште на отворен ден од 10-14 часот и поблиску да го запознаете училиштето и неговите капацитети.
Ве очекуваме!

Прв Дигитален саем за средно стручно образование

Ни претставува задоволство да Ве поканиме на првиот Дигитален саем за средно стручно образование, организиран од проектот Образование за вработување во Северна Македонија – Е4Е@мк, поддржан од Швајцарската агенција за развој и соработка во соработка со Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија. Настанот ќе се одржи на 30 ноември и 1 декември, 2021 година од 13 часот. СЕТУ “Михаjло Пупин” е на агендата на 01.12.2021 со почеток од 13.30h. Овој настан има за цел промоција на средното стручно образование како остварлива можност за кариера.