x
С Е Т У
М и х а ј л о
П у п и н

ИНТЕРЕН КОНКУРС за запишување ученици во прва година  за средно стручно образование во Средното електротехничко училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“ – Скопје  за учебната 2024/2025 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2024/2025 година во Република Северна Македонија, објавен од Министерството за образование и наука, Училишната комисија на Средното електротехничко училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“ – Скопје за запишување на ученици во учебната 2024/2025 година, го објавува следниот Интерен Оглас.

УПИСИ ВО УЧЕБНА 2024/2025 ГОДИНА

НАПОЈУВАЊЕ НА СОНИШТАТА, ОЖИЧУВАЊЕ НА ИДНИНАТА,
ПОТИКНУВАЊЕ НА ИЗВОНРЕДНОСТ ВО СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

 Донација на Америчката компанија WABTEC

Денес во просториите на СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН е примена донација од страна на Америчката компанија WABTEC од еден професионален сервер и два професионални свича кои ќе бидат поврзани за потребите на нашето училиште . Ќе го подобриме интернетот во целото училиште како и ќе ги заштитиме сите податоци. Со овој чекор започнуваме комплетно дигитализирање во наредниот период.
СЕТУ Михајло Пупин чекор пред другите

Our Green Heritage Awareness – GET AWARE!

СЕТУ Михајло Пупин е дел од проектот Our Green Heritage Awareness – GET AWARE! ЕРАСМУС + заедно со нашите партнери од Шпанија, Турција и Романија во првата акција во градот Питешти- Романија

СЕТУ „Михајло Пупин“ потпиша меморандум за соработка со ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОТО УЧИЛИШТЕ ЗЕМУН

СЕТУ Михајло Пупин од денес има нов партнер училиште каде учениците и наставниците од двете училишта ќе вршат размена на искуства учества во заеднички проекти и други активности од областа на образованието.

Денес во Белград -Земун потпишавме меморандум за соработка со ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОТО УЧИЛИШТЕ ЗЕМУН🇷🇸🇲🇰🇷🇸🇲🇰🇷🇸🇲🇰.
Веќе од наредната година нашите ученици и наставници ќе имаат можност да го посетат ова училиште и разменат искуства со своите врсници и колеги.

Чекориме напред 🇲🇰🇪🇺🇲🇰🇪🇺

Посета и размена на ученици и професори со средните училишта Техничката школа  Зеница и Мешовитата  школа Младост во Зеница -Босна и Херцеговина

СЕТУ Михајло Пупин од 25-29.10.2023 година беше во посета и размена на ученици и професори во двете средни училишта Техничката школа Зеница и Мешовитата школа Младост во Зеница -Босна и Херцеговина.

СЕТУ Михајло Пупин -Македонска гордост

Во тек е Европскиот натпревар #GEN_E во Истанбул!! Погледнете дел од атмосферата за време на изложбите на штанд на учесниците на натпреварот.

Второ место на државен натпревар на млади истражувачи

На 59-тиот Државен натпревар на млади истражувачи во Велес со Драган Матов освоивме второ место. Ментор-Наташа Божиновска.

Завршна екскурзија Скопје-Прага-Дрезден-Виена -Скопје

СЕТУ Михајло Пупин – после 2006 година за прв пат нашите ученици имаа можност да бидат дел од завршните екскурзии. Генерации на кои им беше неправедно скратено правото на екскурзија веќе е минато. Отвараме нова страница . Воедно да се заблагодариме на учениците кои беа дел од турата Скопје-Прага-Дрезден-Виена -Скопје за професионалноста, одговорноста и максимално почитување на кодексот на однесување за време на екскурзијата. СЕТУ Михајло Пупин е горд на своите ученици. Благодарност и на професорите на својот професионален однос за време на екскурзијата.

Победници на националниот натпревар на најдобри ученички компании за учебната 2022/2023!

Националниот натпревар за најдобри ученички компании организиран од Џуниор Ачивмент Македонија се одржа од 10-12.05.2023 во хотел Дрим, Струга. На натпреварот учествуваа 25 тима од цела Македонија( финале) од преку 100 пријавени од цела Македонија , а нашето училиште зема учество со 2 ученички компании. Ученичката компанија Cortex освои четврто место,со ментор Стефана Христовска, а ученичката компанија InoVax го освои Првото место и ќе учествува на Европскиот натпревар кој ќе се одржи во јули, во Истанбул, Турција. Првонаградениот тим е во состав: Фидан Маџоски, Никола Атанасоски, Андреј Тодоров и Георгина Алексовска, наставник ментор: Ања Манчевска.
InoVax е ученичка компанија која со својот производ им помага на повозрасните лица и лицата со деменција, како и на нивните најблиски, за безбедно напуштање на нивните домови. Поточно компанијата произведува Уред за лоцирање на возрасни лица и лица со деменција.
Им честитаме на учениците и менторите!