Практична работа во европски компании

Во рамките на Eразмус проектот Европски компетенции, во период од 21.9.2021 до 6.10.2021 во Повоа де Варзим, Португалија, 5 наши ученици под менторство на професор Анѓелка Андрески изведуваа практична настава во познати компании како https://www.diamantesolar.pt и https://craveiromobiliario.com. Покрај зголемување на компетенциите на учениците во струката со размена на искуства и знаења, тие ги запознаа и културно историските знаменитости на Португалија со посета на значајните места во Порто, Лисабон и Повоа де Варзим.

Сподели го постот: