x
С Е Т У
М и х а ј л о
П у п и н

Струки во
„Михајло Пупин“

Нашето училиште ви ги нуди најдобрите профили од електротехничката струка

 • Четиригодишно образование

 • Тригодишно образование

 • Вонредни ученици

Awesome Image

Четиригодишно образование

Избор на струки во времетраење од 4 години:

 • Електротехничар за компјутерска техника и автоматика
 • Електротехничар за електроника и телекомуникации
 • Електротехничар - енергетичар (дуално образование)

Awesome Image

Тригодишно образование

Избор на струки во времетраење од 3 години:

 • Електромеханичар
 • Електричар - електромонтер за електроенергетски мрежи (дуално образование)

Awesome Image

Вонредни ученици

Испитите што ги полагаат вонредните ученици се полагаат во најмалку шест(6) испитни рока: јуни, август, октомври, декември, февруари и април. Во една испитна сесија кандидатот може да пријави и полага до три предмети. Во еден ден кандидатот може да полага најмногу по еден предмет според распоредот на полагање на испитите.

Најнови новости

Зошто да го изберам
Михајло Пупин?

Информатиката и електротехниката се развиваат со голема брзина и ова ќе продолжи во наредните години (компјутери, софтвер, мобилни апликации, апарати со ниска потрошувачка на струја, енергетска ефикасност и користење обновливи извори на енергија)

Обезбедува бескрајни можности

 • Стабилна и добро платена работа
 • Креативна работна средина
 • Отвара можности за работа во странство
 • Континуиран професионален развој

“Образованието е најсилното оружје со кое можеш да го промениш светот”

Awesome Image

Нелсон Мандела

[ Борец за човекови права]

Интересни факти

Некои факти за нашето училиште коишто можеби не сте ги знаеле

 • 0

  Години на постоење

 • 0

  Дворна површина

 • 0

  Број на ученици

 • 0

  Број на професори

Изјави на
училиштето

Нашите ученици за СЕТУ „Михајло Пупин“

Прочитајте ги дел од сведоштвата на поранешните и сегашните ученици на нашето училиште

Партнери на училиштето

Нашето училиште има склучено договори за дуално образование, феријална пракса и учење преку работа со преку 140 компании

Имате прашања!.. слободно контактирајте не