Освоени 3 трети места на Државниот натпревар по Програмирање

На 25.03.2023 на Државниот натпревар по Програмирање кој се одржа на ФИНКИ, во организација на Здружение на информатичари на Р.С.Македонија, нашите ученици кои претходно обезбедија пласман преку Регионалниот натпревар , остварија одлични резултати , секој во својата категорија. Филип Величковски Ι-6 ΙΙΙ место, Дарио Филиповски ΙΙ-4 III место и Филип Поповски ΙΙΙ-3 ΙΙΙ место. Ментор – Анѓелка Андрески. Честитки за постигнатиот успех!

Сподели го постот: